English | français | Nederlands

Namaya Yoga

Nathalie; yoga docente en ademwerk coach in Den Haag

Yoga passie in Den Haag. Yoga is dat waar ik blij van wordt. Vanuit mijn vroegere  werkervaring als  verpleegkundige leek het me  belangrijk om stress te  reduceren omdat het naar mijn idee een factor is die meespeelt bij het ontstaan van ziekte. Het leek me zinvol de eventuele bron van ziekte, stress, aan te pakken en mensen bewust te maken hoe ze meer ontspannen en vanuit zachte kracht in het leven kunnen staan. In het doen van yoga, hatha yoga en yin yoga, vind ik zelf altijd heel veel ruimte en ontspanning. Yoga is laagdrempelig en voor iedereen te doen, tenminste de namaya yoga, yoga les gegeven vanuit mijn jarenlange ervaring als yoga docente, waarin veel mogelijkheden/alternatieven zo nodig worden aangeboden

Sinds 2003 geef ik dagelijks hatha yogalessen in Den Haag, nadat ik mijn yoga opleiding bij osmose in 2004 had afgerond. In 2016 heb ik de international allianced yin yoga docenten opleiding is afgerond bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Geregeld volg ik lessen, worhops en intervisie bij en met anderen en lees ik  veel om me te laten inspireren.

In 2009 kwam ik in aanraking met Inspirational Breathwork (IB), waarbij de adem in combinatie met oer-tonen, affirmaties en drukpunten de meest diepe uitwerking heeft, die ik ooit gevoeld heb. Het inspireerde me zodanig, dat ik de opleiding tot Inspirational Breathwork facilitator in 2010 heb afgerond. Een relaxte adem geeft een relaxed leven.

Coaching is een onderdeel van het ademwerk en veel mensen hebben er al veel baat bij gehad.

Ontspanningsmassage geef ik aan die mensen die daar behoefte aan hebben, hierin heb ik verschillende cursussen gevolgd.

Vanuit mijn ervaring als yoga-docente, adem facilitator, acces bar conciousness practitioner en ontspanningsmasseuse, weet ik dat een ontspannen geest verbonden is met de energie stroom die ons voedt, ons geneest en ons onze weg wijst, omdat we in diepe ontspanning weer luisteren naar wat we nodig hebben.

Vanuit die diepe ontspanning kunnen we angst, pijn, overtuigingen, gedachten, emoties accepteren en loslaten. Als we accepteren en ons overgeven aan wat zich aandient  leven we in het Nu en kunnen we meer energie en plezier ervaren.

Namaya-yoga is een samenstelling van de eerste letters van de namen van mij, mijn partner en onze 2 zonen.
De betekenis die ik er graag aan wil geven en waarbij Maya en Yoga vertaald worden uit het Sanskrit is de volgende:

Na Maya is er Yoga. Na het opheffen van de sluier van illusie (gedachten) en creatie(gedachten in combinatie met flow), is er realisatie, dan ervaar je Brahman (zuiver bewustzijn). Oftewel wanneer je geheel in het moment leeft, ervaar je Brahman en dat is een enorm krachtig ZIJN van liefde en vreugde:
Wie Brahman kent, wordt Brahman.

Namasté, Nathalie

Hatha yoga en yin yoga in Zinaaz, Sinaasappelstraat 93, Den Haag.

Hatha yoga en yin yoga, ontspannings massage en ademwerk in Corazón, Goudenregenstraat 89, Den Haag.

Logo door Wendy Kulsdom