English | français | Nederlands

Namaya Yoga

Ademwerk, Loving LifeBreath in Den Haag, adem, omarm, laat los, ontspan en ben vrij!!

Blijdschap, ruimte, geluk, rust, helderheid, flow.  Ademwerk Ademcoaching

 Ademwerk, Inspirational  Breathwork  werkt inspirerend en  transformerend, geeft je  kracht, rust en herstelt en  verdiept de verbinding met je   innerlijke bron van liefde en  licht, waardoor je meer  innerlijke vrede en diepe  blijdschap kan ervaren.

  Het leven is een wonder. Als   we geboren worden ademen   we volledig. We zijn dan nog   open en geïnspireerd door      dat wat ons ademt, we  denken nog niet na, zijn nog  niet helemaal op de wereld,  gaan onze omgeving nog  ontdekken, de "indoctrinatie"  begint en daarmee ook de  beperkingen, begrenzingen en daarmee ook onze levensthema's en lessen. 

 We leren al vroeg onze  gevoelens te beheersen en in  sommige situaties houden we  onze adem vast omdat de  gevoelens te overweldigend  zijn of we mogen onze  gevoelens niet uiten en slikken ze in. Als we dit doen, kan het zijn dat de onderdrukte energie van de gevoelens worden opgeslagen in de cellen. Door het gevoel niet te erkennen of weg te stoppen voelt het alsof we de controle over ons leven kunnen behouden.  

Tijdens de ademsessie zorgt de verbonden ontspannen ietwat activere ademhaling en de opbouw van de energie, de prana, die daaruit voortkomt voor een verplaatsing van energie. De energie gaat daarnaartoe waar extra energie nodig is, waar de energie laag is, waar dat wat weg is gestopt verlicht mag worden..

Op fysiek niveau helpt een ademsessie om het lichaam te ontgiften en meer balans te brengen in het lichaam. De adem zorgt voor het tot rust brengen van het parasympatische zenuwstelsel, waardoor je rustiger wordt in body, mind en soul.

Door onderdrukte gevoelens los te laten ontstaat er ruimte voor gevoelens van mogelijkheden, geluk en krijg je meer inzicht in de paden die je mag bewandelen. 

Wat doe je tijdens een sessie Inspirational Ademwerk 

Eerste sessie duurt minimaal 2 uur. Het bevat een coachings/intakegesprek en de ademsessie van een uur.

De ademsessie bestaat uit 3 stadia, waarvan de eerste een verbindende, diaphragma ademhaling is. Tijdens het tweede deel is er een aaneengesloten, verbonden ademhaling, de pauzes laat je achterwege, je focus ligt op de inademing, de uitademing is ontspannen. Deze manier van ademen gaat gedurende een 30 minuten door. De ademsessie wordt door mij begeleid en ik gebruik drukpunten en affirmaties, positief geformuleerde zinnen, om negatieve energie aan te raken en los te maken. Blokkades lossen op en de ademhaling wordt vloeiender en meer verbonden, zonder moeite, je opent jezelf meer als het ware.

Door middel van deze adem-methode/techniek tijdens de sessie, het maken van tonen en beweging, wordt de bron van de oer krachtige levensenergie(prana) aangeboord die zorgt voor een uitwisseling tussen energieën, er ontstaat reiniging en healing.  

De geest wordt stil, er komt een diepe vredige ontspanning tijdens het derde deel. Door de diep innerlijke verbinding met het hart ontstaat er een openheid om in contact te komen met het fysieke, mentale en spirituele “Zijn”.  

Meestal zijn er een aantal sessies nodig om te leren hoe het ademwerk werkt, voordat je deze ademmethode zelf toe kan passen thuis in een zelfsessie. Door het toepassen thuis, blijft de ademhaling open en je blijft verbonden met je innerlijke bron van levenskracht en energie.

We doen de sessies in de workshop in een kleine groep. De energie van de groep kan tot meer diepgang leiden. Het kan zijn dat je de verbinding ervaart met de ander. Voor sommige mensen is het prettiger een privé sessie te doen.

Mijn ervaring

Door de IB ademhaling kreeg ik inzicht in mijn overtuigingen, de mind die me belette om stappen te nemen en om het verleden los te laten, mezelf en de rest van de wereld te vergeven. Ook de inzichten die ik heb verkregen van diepe verbondenheid en eenheid met alles wat er is en onze eigen mogelijkheden van co-creatie,  zijn een openbaring en hebben mijn manier van in het leven staan veranderd. Op fysiek gebied ben ik sterker en energieker geworden. Het leven is veel lichter en ik voel dagelijks dat de liefdevolle kracht van adem en leven door me heen stroomt.

Logo door Wendy Kulsdom